ua en ru

У ГПУ анонсували швидке завершення кількох справ щодо злочинів на Майдані

У ГПУ анонсували швидке завершення кількох справ щодо злочинів на Майдані Фото: Сергій Горбатюк доповів про справи Євромайдану

В одному з проваджень "тітушка" визнав свою провину

У Генеральній прокуратурі України анонсували швидке завершення кількох кримінальних проваджень у справах злочинів під час Євромайдану. Про це повідомив начальник департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Усього більше 2,5 тисяч злочинів розслідується. Окремі, які перебувають у суді, ми можемо говорити про їхнє завершення, хоча б приблизно. ... Йде до завершення розгляду провадження по одному з бійців "Беркута" з Харківської області, стосується подій 18 лютого на Кріпосному провулку. Очікуємо, що на практиці може бути завершено", - зазначив Горбатюк.

За його словами, у ще одному провадженні "тітушка" визнав свою провину, тому розгляд обвинувального акту може пройти за спрощеною процедурою.

"Далі спрямовано обвинувальний акт щодо "тітушки", який у групі осіб викрадав мітингувальників, позбавляли волі і застосовували насильство до них. То, враховуючи визнання провини, це за спрощеною процедурою може пройти, і в понеділок можемо отримати вирок. І таких проваджень є декілька", - наголосив Горбатюк.

Нагадаємо, раніше Сергій Горбатюк повідомив, що Апеляційний суд звільнив з-під варти підозрюваного у злочинах проти Майдану колишнього співробітника харківського "Беркуту".