ua en ru

ДПтС заявляє, що в палаті Тимошенко рівень радіації знаходиться в межах норми

Державна пенітенціарна служба України (ДПтС) заявляє, що в палаті екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко та поряд розміщених приміщеннях рівень радіації знаходиться в межах норми. Про це повідомляє прес-служба установи.

"За результатами проведених 11 вересня 2013 р. спеціалізованих досліджень в палаті Юлії Тимошенко та поряд розміщених приміщеннях встановлено, що рівень радіаційного випромінювання, а також температура, вологість та рух повітря, рівень електромагнітного поля, ультразвуку, штучного і природного освітлення, а також рівень шумових характеристик знаходиться в межах визначених норм. Зокрема, потужність дози гамма-випромінювання складає 9-13 мкР/год, що в три рази менше від гранично допустимих норм", - повідомляють у ДПтС.

Як зазначають в установі, це підтверджує, що наявні в лікарні умови негативно не впливали і не впливають на стан здоров'я Тимошенко.

Результати проведених досліджень офіційно зафіксовані у відповідних актах і протоколах.

Нагадаємо, вчора, 11 вересня 2013 р., керівництво Качанівської виправної колонії (№54) спільно з керівництвом ЦКЛ "Укрзалізниці" в м. Харків, у відповідь на усну заяву засудженої Юлії Тимошенко, прийняли рішення про проведення комплексу позапланових досліджень (в тому числі радіаційного фону) у згаданому медичному закладі.

При цьому дочка Тимошенко Євгенія сьогодні вранці заявила, що її мати не зверталася до ДПтС з відповідним проханням.