ua en ru

ДПСУ склало 253 протоколи на іноземців за незаконні відвідини Криму в 2016

ДПСУ склало 253 протоколи на іноземців за незаконні відвідини Криму в 2016 Фото: КПВВ "Чонгар"

Найбільше протоколів щодо громадян РФ, Молдови, Азербайджану, Вірменії та Узбекистану

Лише за 5 місяців 2016 року українські прикордонники притягнули до відповідальності 253 іноземці, які без дозволу України прямували до тимчасово окупованої території АР Крим. Про це повідомляє прес-центр Держприкордонслужби.

У відомстві нагадали, що в’їзд іноземців та осіб без громадянства на територію півострова та виїзд із неї допускаються лише за спеціальним дозволом через контрольні пункти в’їзду-виїзду: "Каланчак", "Чаплинка", "Чонгар".

"Порушення порядку в'їзду на територію Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, виїзду з неї, в залежності від обставин, передбачає кримінальну та адміністративну відповідальність", - попередили в ДПСУ.


"Лише за 5 місяців цього року притягнуто до відповідальності на 12% більше іноземців (253 осіб), ніж за весь минулий рік (225). Найбільше протоколів складено стосовно громадян Росії, Молдови, Азербайджану, Вірменії та Узбекистану", - повідомили прикордонники.

Вони також звернулися до всіх подорожуючих утриматися від поїздок до АР Крим та Севастополя через закриті рішенням Уряду України пункти пропуску через державний кордон.

Нагадаємо, раніше Держдума РФ ухвалила закон, згідно з яким термін перехідного періоду в низці галузей на території анексованого Росією Криму продовжено до 1 січня 2019 року.