ua en ru

У ДПСУ припускають, що прорив кордону не входив у плани Саакашвілі

У ДПСУ припускають, що прорив кордону не входив у плани Саакашвілі Фото: Михайло Саакашвілі (УНІАН)

Дружина та син Саакашвілі, які є громадянами Нідерландів, 10 вересня законно в'їхали та виїхали з України

У Державній прикордонній службі України припускають, що прорив кордону, який стався 10 вересня 2017 року, не входив у плани экс-губернатора Одеської області Михайла Саакашвілі. Таку думку висловив начальник Західного регіонального управління Держприкордонслужби України Володимир Єгоров в коментарі газеті "Ратуша", повідомляє ZIK.

"Як не дивно, але сам Саакашвілі менше цікавив організаторів, і нехай мені пробачать моє особисте враження, та коли натовп потягнув Саакашвілі на український бік, екс-очільник Грузії розгубився, і було схоже на те, що саме це в його плани не входило. Попіаритись, порозгойдувати ситуацію - так, але незаконний перехід кордону виявився несподіванкою для нього самого", - зазначив Єгоров.

Він також додав, що дружина та син Саакашвілі, які є громадянами Нідерландів, 10 вересня законно перетнули український кордон і того ж дня повернулися за кордон, теж в законний спосіб.

"Близько 100 прикордонників, з них 15 жінок, зробили спробу стримати натовп, хоча, звичайно, це було нереально. Щоб Ви розуміли - разом із підрозділами Нацполіції та строковиками з Нацгвардії додатково на всі пункти пропуску було залучено близько 300 осіб. Жодних спецпідрозділів, перед якими б стояло завдання "бити людей", там не було", - додав він.

Нагадаємо, раніше Саакашвілі заявляв, що не має документів, необхідних для оскарження рішення про позбавлення його громадянства в суді.