ua en ru

ДПСУ спростувала проблеми з базами даних у КПВВ на межі з Кримом

ДПСУ спростувала проблеми з базами даних у КПВВ на межі з Кримом Фото: КПВВ "Каланчак"

Усі контрольні пункти в'їзду-виїзду працюють у штатному режимі

У Державній прикордонній службі України спростували інформацію, поширену службами окупаційних військ в анексованому Росією Криму, про нібито проблеми з базами даних у КПВВ на адміністративній межі з АР Крим. Про це повідомляє прес-центр Держприкордонслужби.

"Контрольними службами окупаційних військ, що перебувають на території АР Крим, поширюється неправдива інформація серед громадян про повільне здійснення пропускних операцій представниками ДПСУ в контрольних пунктах в'їзду-виїзду "Каланчак" і "Чаплинка" у зв’язку з нібито непрацездатністю баз даних", - йдеться в повідомленні.


У відомстві пояснили, що в такий спосіб російські контрольні служби намагаються дискредитувати українську сторону та дезінформувати громадян, які прямують на материкову частину України і змушені очікувати в чергах на суміжній стороні.

"Контрольні пункти в'їзду-виїзду на адміністративній межі з тимчасово окупованою територією АР Крим працюють у штатному режимі. Прикордонне відомство вживає необхідних заходів, аби не допускати скупчення транспорту", - наголосили в ДПСУ.

Нагадаємо, раніше українські прикордонники фіксували підняття у повітря аеростату російсько-окупаційними військами на адмінмежі з Кримом, які використовували його в районі Арабатської стрілки, ймовірно, з метою відеоспостереження.