ua en ru

ДПСУ в ході операції по боротьбі з контрабандою тютюнових виробів посилила контроль на кордоні

ДПСУ в ході операції по боротьбі з контрабандою тютюнових виробів посилила контроль на кордоні Фото: прикордонники (dn.gov.ua.jpg)

Цього тижня розпочалась активна фаза спецоперації прикордонників - "Тютюн"

Державна прикордонна служба України (ДПСУ) в ході операції по боротьбі з контрабандою тютюнових виробів посилила контроль на кордоні. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ДПСУ.

Як повідомляється, з квітня прикордонники проводять спецоперацію "Кордон-2017", в рамках якої цього тижня розпочалась активна фаза операції - під "Тютюн", яка триватиме протягом місяця.

"Основною метою операції є зниження рівня протиправної діяльності на державному кордоні, в прикордонних районах та областях та протидія незаконному переміщенню тютюнових виробів. У ході проведення чергової активної фази операції передбачено раптові дії мобільних прикордонних підрозділів на найбільш активних ділянках кордону", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, найбільша увага буде приділятися Одеській та Вінницькій областях.

У рамках спецоперації буде підвищена щільність охорони держкордону за рахунок застосування спільних міжвідомчих груп на ймовірних шляхах руху правопорушників. Також буде проводитись повітряний моніторинг прикордонних районів та лінії кордону, перевірки місць можливого накопичення контрабандних товарів та вантажів тощо.

altaltalt

Фото: прикордонники (dpsu.gov.ua)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Одеській області співробітники Служби безпеки України (СБУ) блокували контрабанду психотропів на 10 млн доларів.