ua en ru

В Одеській області СБУ блокувала контрабанду психотропів на 10 млн доларів

В Одеській області СБУ блокувала контрабанду психотропів на 10 млн доларів Фото: СБУ (RFE/RL, Inc.)

Наркотики переправлялися до України з Близького Сходу

В Одеській області співробітники Служби безпеки України (СБУ) блокували контрабанду психотропів на 10 млн доларів. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

"Співробітники Служби безпеки України спільно з прикордонниками та прокуратурою блокували в Одеській області контрабанду в Україну психотропних речовин", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, на трасі Одеса-Київ правоохоронці зупинили автомобіль, в якому виявили 250 кг таблеток із вмістом психотропної речовини "каптогон", яки надійшли до України з Близького Сходу. Далі зловмисники планували відправити наркотик до однієї з країн Європейського Союзу через міжнародний аеропорт "Бориспіль".

Контрабандне ввезення організували троє іноземців, у ході обшуків за місцями їх проживання правоохоронці виявили ще 150 кг "каптогону".

РЕКОРДНІ 355 КГ ПСИХОТРОПНИХ РЕЧОВИН Cпільною міжвідомчою групою у складі представників оперативно-розшукового управлін...

Опубліковано Державна прикордонна служба України 7 вересня 2017 р.

"За висновками експертів вартість вилученого за цінами "чорного ринку" становить понад 10 мільйонів доларів. Слідчими одеського управління СБУ відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 305 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співробітники Служби безпеки України під час огляду автомобіля в пункті пропуску "Смільниця" на українсько-польському кордоні виявили приховані від митного огляду понад 5 тисяч таблеток з вмістом псевдоефедрину.