ua en ru

ДПС: за допомогою службових собак за півроку затримано 111 порушників кордону

ДПС: за допомогою службових собак за півроку затримано 111 порушників кордону Фото: службовий собака прикордонників

Собаки допомогли виявити майже 68 кг наркотичних речовин

За допомогою службових собак за півроку 2015 року були затримані 111 порушників кордону. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної прикордонної служби (ДПС) України.

"З допомогою чотириногих охоронців кордону протягом першого півріччя 2015 року прикордонниками було виявлено майже 68 кг наркотичних речовин, що становить близько 87 % від затримань усіма іншими силами та засобами, 75 одиниць зброї, понад 6,5 тисяч боєприпасів, а також затримані 111 порушників державного кордону. З початку подій на сході України більше 350 кінологів зі службовими собаками пройшли службу в зоні проведення АТО", - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що всього ж протягом 2014 -2015 років прикордонне відомство отримало від громадських кінологічних організацій і приватників 56 службових собак, 10 з яких вже направлені в прикордонні підрозділи в Донецькій і Луганській областях.

ДПС: за допомогою службових собак за півроку затримано 111 порушників кордону

Фото - собака пограничников

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, російське обладнання радіаційного контролю на кордоні замінять на системи типу TSA американського виробництва.