ua en ru

ДПС очікує збільшення пасажиропотоку на пунктах пропуску до новорічних свят

ДПС очікує збільшення пасажиропотоку на пунктах пропуску до новорічних свят Фото: ДПС України

На Донбасі в чергах на пунктах пропуску знаходяться понад 800 автомобілів

На Донбасі станом на ранок 8 грудня 2015 року відзначалося незначне збільшення пасажиропотоку в контрольних пунктах в'їзду/виїзду (КПВВ) "Зайцеве" і "Новотроїцьке", тоді як майже на всіх пунктах пропуску на лінії розмежування зафіксовано зменшення пасажиро-транспортного потоку. Про це повідомили у прес-службі Державної прикордонної служби України.

Як зазначається, вчора через КПВВ "Зайцеве" пройшло 6905 осіб і 1395 транспортних засобів, "Георгіївка" - 2705 осіб і 775 транспортних засобів; "Новотроїцьке" - 5825 осіб і 1840 транспортних засобів; "Гнутове" - 1895 осіб і 440 транспортних засобів; "Станично-Луганське" - 2140 осіб.

Сьогодні вранці на КПВВ "Зайцеве" і "Георгіївка" на оформлення чекало близько 150 і 80 транспортних засобів, які прямують на виїзд до неконтрольованої території, а на в'їзд 150 і 350 відповідно. На КПВВ "Новотроїцьке" 40 транспортних засобів оформляються на в'їзд з неконтрольованої території. Незначна кількість транспорту спостерігається на КПВВ "Гнутове" - 50 на в'їзд і 10 на виїзд.

Крім того, в пункті пропуску на державному кордоні України "Бачівськ" у Сумській області оформлення на виїзд з України очікує 210 вантажівок. У пункті пропуску "Гоптівка" в Харківській області відзначається більш ніж удвічі зменшення транспортного потоку - до майже 120 вантажних автомобілів. Незначне зменшення транспортних засобів фіксується в пунктах пропуску "Ягодин" (Волинська область) і "Порубне" (Чернівецька область) - 220 і 90 автомобілів відповідно. У пунктах пропуску "Устилуг" та "Рава-Руська" на виїзд до Польщі зібралося близько 150 легкових автомобілів, які знаходяться перед і в пункті пропуску.

ДПС прогнозує подальше збільшення пасажиро-транспортного потоку як у пунктах пропуску на держкордоні, так і в контрольних пунктах в'їзду-виїзду на лінії розмежування у зв'язку з майбутніми новорічними і різдвяними святами, а також початком зимових шкільних канікул.

Нагадаємо, раніше на Донбасі на КПВВ "Зайцеве" помер житель Горлівки.