ua en ru

ГПС не допустила переміщення в Крим 69 тис. т металобрухту

ГПС не допустила переміщення в Крим 69 тис. т металобрухту Фото (ГПС): незаконний вантаж

ДПС припинила 26 спроб незаконного ввезення товарів та вантажу в Крим з початку року

Державна прикордонна служба (ДПС) не допустила переміщення в аннексированный Росією Крим 69 тис. тонн металобрухту. Про це повідомляє прес-служба ДПС.

"Лише протягом цього тижня за результатами комплексних перевірок на ділянці відповідальності регіонального управління офіцери оперативних підрозділів прикордонного відомства, за сприяння співробітників по боротьбі з економічними злочинами УМВС України в Херсонській області припинили пропуск 14 залізничних вагонів з брухтом чорних металів загальною вагою 772 тонни і встановили, що зацікавлені особи намагалися вивезти даний вантаж без відповідних дозвільних документів", - йдеться в повідомленні.

Крім того, ДПС направила повідомлення в УМВС України в Херсонській області за фактом вчинення службової недбалості службовими особами Херсонської митниці під час здійснення митного оформлення брухту чорних металів у СЕЗ "Крим".

За даним фактом відкрито кримінальне провадження та розпочато досудове розслідування.

"Загалом таким чином зловмисники планували перемістити на тимчасово окуповану територію АР Крим 69 тисяч тонн металобрухту", - підрахували в ГПС.

У відомстві додали, що на сьогодні найбільш поширеною схемою організації незаконного переміщення товарів та вантажів в Крим залишається використання подвійного пакету товаросупровідних документів. Під виглядом перевезення товарів в Крим їх в подальшому транспортують на підставі інших документів на територію Російської Федерації. Так, лише з початку 2015 року прикордонники припинили 26 спроб, за результатами документування яких слідчими підрозділами відкриті кримінальні провадження.

Нагадаємо, за повідомленням ДПТС, порядок в'їзду і виїзду з Криму з початку року порушили понад 700 осіб.