ua en ru

ДП "Укрекоресурси" 20 квітня 2013 р. запустило в експлуатацію нову лінію сортування відходів у Києві

Державним підприємством "Укрекоресурси" 20 квітня 2013 р. була запущена в експлуатацію нова лінія сортування відходів пропускною потужністю у 65 тисяч тонн твердих побутових відходів (ТПВ) на рік, яка може обслуговувати шість районів Києва та області. Вже досягнуто домовленості про співпрацю з Бориспільським, Броварським районами і прилеглим до них селами, ведуться переговори з Дарницьким, Дніпровським і Деснянським районами міста Києва. Про це повідомляє прес-служба ДП "Укрекоресурси".

Директор ДП "Укрекоресурси" Дмитро Володимирович Радіонов, у своєму вітальному слові підкреслив: "Це черговий крок у розвитку системи роздільного збирання сміття та організації рециклінгу в Україні. Нова сортувальна лінія відповідає всім необхідним екологічним санітарним нормам і має високу потужність. Хочу подякувати українцям, вони не дарма сортують сміття і їх зусиллями ТПВ перетворюються у вторинну сировину і не засмічують довкілля. А також хочу запросити бізнесменів, які розглядають сферу рециклінгу як сектор для потенційного інвестування, до нашого прототипу індустріального парку "Долина зелених інновацій" тут ми з задоволенням продемонструємо обладнання в дії і розповімо про наші партнерські і лізингових програмах".

Новий об'єкт в значній мірі вплине на можливість повноцінної переробки вторинної сировини в Києві, а також стане продовженням розвитку індустріального парку "Долина зелених інновацій". Крім того, це один з об'єктів, який заробив завдяки реалізації програми модернізації держмайна ДП "Укрекоресурси" на 2012-2014 рр. Лінія була придбана у 2004 р., у 2012 р. вона була відновлена ​​і модернізована (близько 3,5 млн грн) і запущена в експлуатацію (витрати на забезпечення супутньої інфраструктури склали близько 5,5 млн грн). "Окупність лінії становить 4,5 - 6 років залежно від темпів розвитку інфраструктури для роздільного збору відходів у житловому секторі. Пропускна здатність лінії 65 тис. т на рік при роботі в одну зміну. ​​Технічно вона може працювати й у дві зміни, але на дві зміни у нас поки немає поставок відсортованих на рівні домогосподарств ТПВ. Щоб забезпечити роздільне збирання та вивезення ТПВ з найближчих районів, нам ще належить чимало попрацювати з місцевими органами влади десь залишилося тільки останні договори підписати (на вивіз сміття, наприклад), а в інших місцях ще й контейнери для роздільного збору не встановлені", - розповів Радіонов.

Запуск в експлуатацію нової лінії сортування відходів було приурочено до "Дня довкілля", який відзначається щорічно, у третю суботу квітня, згідно з Указом Президента України від 06 серпня 1998 р. № 855/98 "Про День довкілля" в Україні.

Читайте також: Київський апеляційний суд підтвердив необхідність плати за утилізацію упаковки імпортованих в Україну товарів