ua en ru

ДП "Електроважмаш" модернізує тепловози для українських залізниць

ДП завод "Електроважмаш" буде брати участь у модернізації тепловозів М-62 для українських залізниць. Про це РБК-Україна повідомили в прес-службі підприємства.
За даними прес-служби заводу, модернізацією тепловозів займеться "Луганськтепловоз", який буде замість тепловозних двигунів, що вичерпали ресурс, встановлювати на М-62 дизелі американської компанії Caterpillar.
Як повідомив головний конструктор комплексу тягового електрообладнання "Електроважмашу" Віктор Іванов, "Електроважмаш" у рамках цього проекту буде виготовляти спеціальний агрегат, що складається з тягового генератора і генератора власних потреб для дизельного двигуна Caterpillar.
"Даний проект нам цікавий ще й тим, що відкриває перспективу виходу зі своїми розробками на нові ринки. Якщо колишній дизель був розрахований на 750 оборотів, то новий - на 1800 обертів, а двигуни саме з такою характеристикою сьогодні переважають і на західноєвропейському, і на американському ринках ", - зазначив В.Іванов.
Вже наступного року на замовлення Львівської залізниці планується модернізація трьох двосекційних тепловозів, а надалі обсяг робіт буде зростати, повідомили в компанії.
ДП "Завод "Електроважмаш" є розробником і виробником турбогенераторів для атомних і теплових електростанцій, гідрогенераторів і гідрогенераторів-двигунів для гідро- і гідроакумулюючих електростанцій. Спеціалізується на виробництві електродвигунів, шахтних підйомників, бурових установок, екскаваторів, водяних насосів зрошувальних каналів, а також на випуску комплектного тягового електрообладнання для тепловозів, електровозів, дизель-поїздів.