ua en ru

ДП "Дельта-лоцман" відкрило сезон пасажирської навігації в Одеському порту

Сьогодні, 26 березня, лоцмани ДП «Дельта-лоцман» завели в Одеський порт судно MSC «Melody» (прапор - Панама, довжина - 204,8 м, ширина - 27,35 м, рік побудови - 1982) - перший лайнер в пасажирській навігації Одеського порту в 2012 р, повідомили РБК-Україна в порту і ДП.

«Лоцманську проводку судна ускладнював вітер з поривами понад 10 м/с, але, незважаючи на це, операція з проводки і постановці судна до причалу Одеського порту зайняла всього 45 хв.», - сказав заступник директора «Дельта-лоцман» з регулювання руху суден і лоцманського забезпечення Юрій Харків. Для забезпечення безпеки швартування також було залучено буксир Одеського порту «Булат».

ДП «Дельта-лоцман» створено наказом Мінтрансу №29 від 4 лютого 1998 р. Види діяльності ДП: утримання та експлуатація каналів (Бузько-Дніпровсько-Лиманський канал, Херсонський морський канал, глибоководний судновий хід «Дунай - Чорне море»); лоцманські проводки; надання послуг служб регулювання руху суден у всіх портах України (географія - від Маріуполя до Рені). Флот ДП - 17 лоцманських катерів, три службових катери, буксир льодового класу «Гайдамака».

Одеський морський порт займає площу 141 га, має 54 причали, а також протяжність причальної лінії - понад 9 км. Максимальні параметри прийнятих суден - 330 м на 40 м при осаді до 13 м. Технічні можливості порту дозволяють перевантажувати понад 21 млн т сухих і 25 млн т наливних вантажів щороку. Контейнерні термінали розраховані на перевантаження понад 900 тис. TEU на рік. Пасажирський комплексу може обслужити до 4 млн туристів на рік.