ua en ru

Держземресурсів заявляє про спробу невідомих проникнути в базу даних Земельного кадастру

Держземресурсів заявляє про спробу невідомих проникнути в базу даних Земельного кадастру

Державне агентство земельних ресурсів України заявляє про спроби проникнути в базу даних Земельного кадастру. Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

Головною метою захоплення, як зазначається, є отримання кодів доступу до автоматизованої системи Державного земельного кадастру - Національної кадастрової системи (НКР), вихідних кодів програмного забезпечення системи і Публічної кадастрової карти, а також доступ до режимному об'єкту центру обробки даних НКР.

"Несанкціонований доступ з порушенням вимог інформаційної безпеки створює загрозу спотворення, знищення та витоку інформації про 22 млн інформаційних файлів, які містять дані про всі зареєстровані земельні ділянки України, а також їх власників та користувачів. Крім того, в системі міститься картографічна основа кадастру та орто-фото плани на всю територію України", - йдеться в повідомленні.

Відповідної реакції органів Міністерства внутрішніх справ і Служби безпеки України, як зазначається, немає.

Нагадаємо, приміщення Державного агентства земельних ресурсів України та ДП "Центр державного земельного кадастру" залишаються під контролем невідомих чоловіків у масках, які захопили державне установа увечері 26 лютого.