ua en ru

Держветфітослужба тимчасово заборонила ввезення сприйнятливих до АЧС тварин з Польщі

Державна ветеринарна та фітосанітарна служба України тимчасово заборонила ввезення сприйнятливих до африканської чуми свиней (АЧС) тварин і продукції з Польщі.

Державна ветеринарна та фітосанітарна служба України тимчасово заборонила ввезення сприйнятливих до африканської чуми свиней (АЧС) тварин і продукції з Польщі. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Згідно з повідомленням Міжнародного епізоотичного бюро від 17 лютого 2014 р. зареєстровано захворювання африканською чумою свиней (АЧС) на території Республіки Польща. Враховуючи вищесказане, розпорядженням Головного державного інспектора ветеринарної медицини України В. Горжеєва тимчасово забороняється ввезення сприйнятливих до АЧС тварин, продукції, сировини і репродуктивного матеріалу з них з Республіки Польща в Україну", - йдеться в повідомленні.

Підконтрольні державній службі ветмедицини вантажі, які вийшли з Польщі до 17 лютого, пропускаються в звичайному режимі.

Ввезення з цієї країни інших вантажів, підконтрольних державній службі ветмедицини, проводиться згідно з ветеринарними вимогами щодо імпорту в Україну об'єктів державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду.