ua en ru

Держава закупить в Криму 100 тис. т зернових, - Микола Присяжнюк

Жнива в АР Крим проходять впевнено та з належним рівнем підтримки з боку держави, загалом у республіці зібрано близько 700 тисяч тонн врожаю. Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк, перебуваючи з робочою поїздкою в Криму, передає прес-служба Мінагрополітики.
"Я задоволений тим, як проходить жнива в Криму. Держава вже закупила до Агарного фонду 32 тисяч тонн зернових. Загалом ми плануємо закупити до 100 тисяч тонн. Крім того, в керівництва Криму є завдання сформувати регіональний фонд 70 тисяч тонн. Це та необхідна кількість, яка забезпечить зерновими і унеможливить спекуляції й маніпуляції тим, що ціни на борошно чи на хліб зростають, тому що немає зернових", - повідомив Присяжнюк.
За словами міністра, якість зерна в Криму сьогодні досить хорошого ґатунку. "Якщо на початку жнив зерно везли і вологе, і п'ятого класу, то сьогодні вже третього класу. Продовольче зерно в Криму буде однозначно", - підкреслив міністр.
За інформацією міністерства, на полях Криму на сьогодні працює до 720 залучених комбайнів. Зібрано більше 200 тисяч зернових, зокрема яровий ячмінь і озимий ячмінь, 30 % озимої пшениці. Загалом зібрано більше 700 тисяч тонн, що становить 30% посівних площ.