ua en ru

Держава не зможе врятувати всі системні банки, - нардеп

Держава не зможе забезпечити націоналізацію всіх проблемних банків, які віднесено Національним банком України до категорії системних - заявив в проекті "Співбесіду" Руслан Демчак, заступник голови парламентського комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності.

За словами депутата, крах найбільших банків завдає серйозної шкоди не тільки самій фінансовій системі, але й економіці в цілому.

"Зараз вісім банків визначено як системно значимі. Це не означає, що саме ці банки будуть націоналізовані. Природно, в таких системних банках держава більше зацікавлена. Крах таких банків - це не просто фінансовий колапс, це і соціальний колапс, якщо вони покинуть ринок", - сказав Демчак.

На його думку, зараз у держави немає фінансових можливостей націоналізувати всі системні банки, які вже зіткнулися з труднощами або можуть виявитися неплатоспроможними в майбутньому.

"Я думаю, що у них (системних банків. - РБК-Україна) є трохи більше шансів, ніж у інших банків, бути націоналізованими. Але тут питання в тому, чи є гроші", - сказав заступник голови парламентського комітету.

З повною версією проекту "Співбесіда" можна ознайомитися тут.