ua en ru

Державний секретар США засудила рішення Ізраїлю продовжити будівництво в Східному Єрусалимі.

Державний секретар США Хілларі Клінтон засудила рішення Ізраїлю продовжити будівництво в Східному Єрусалимі. Під час бесіди з ізраїльським прем'єр-міністром Беньяміном Нетаньягу глава американського зовнішньополітичного відомства заявила, що ухвала створити поселення ставить під загрозу непрямі переговори між Ізраїлем і Палестиною, а також створює негативний фон для візиту американського віце-президента Джозефа Байдена на Близький Схід, передає Associated Press.

Дж.Байден, у свою чергу, зазначив, що "плани будівництва в Єрусалимі нищать довіру, необхідну для переговорів". Він наголосив, що "США покладатимуть на обидві сторони відповідальність за дії, що посилюють напругу".

Міністр внутрішніх справ Ізраїлю Елі Ішай 9 березня повідомив про плани будівництва в районі Рамат-Шломо в Східному Єрусалимі, окупованому Ізраїлем в результаті війни 1967 р., 1,6 тис. одиниць житла. Голова Палестинської національної адміністрації Махмуд Аббас у відповідь заявив, що "за нинішніх умов" не вестиме непрямі переговори з Ізраїлем.

Світова спільнота не визнає анексії Ізраїлем Східного Єрусалиму 1967 р., вважаючи ці території палестинськими.