ua en ru

Державний океанічний флот перерахував до держбюджету 13 млн гривень

Державний океанічний флот перерахував до держбюджету 13 млн гривень Фото: Державний океанічний флот

Це перше надходження в бюджет від океанічного флоту за останні 19 років

Державний океанічний флот виплатив до державного бюджету 13 млн гривень дивідендів. Про це повідомили в прес-службі Держрибагентства у середу, 31 серпня, передає кореспондент РБК-Україна.


"30 серпня на валютний рахунок до державної казначейської служби України надійшло понад 13 млн гривень (515 тис. доларів) завдяки діяльності державного океанічного риболовного флоту за результатами 2015 року. Це сплата дивідендів за 19 років існування підприємства-судновласника", - повідомив керівник Держрибагентства Ярема Кузнєцов.

Відзначимо, що сума дивідендів була визначена на основі управлінської звітності за 2015 рік. Загальний дохід державного океанічного риболовного флоту в 2015 році склав понад 680 тис. доларів.

Нагадаємо, незалежний аудит діяльності підприємств-судновласників не проводився з 2012. У 2015 році після зміни керівництва компанія BDO почала аудит підприємства. Зараз він знаходиться на фінальній стадії, результати будуть оприлюднені до кінця вересня 2016.

Нагадаємо, ревізія публічного акціонерного товариства (ПАТ) "Укртрансгаз" і її філій виявила порушення на 581 млн гривень, з них збитки - на 28,4 млн гривень.