ua en ru

За держзраду екс-депутату міськради Севастополя загрожує до 15 років ув'язнення

За держзраду екс-депутату міськради Севастополя загрожує до 15 років ув'язнення Фото: екс-депутату міськради Севастополя загрожує 15 років в'язниці (ark.gp.gov.ua)

Депутат сприяв окупації Криму у 2014 році

Прокуратура Автономної Республіки Крим вимагає від 12 до 15 років позбавлення волі колишньому депутату Севастопольської міської ради, котрий нині замає посаду так званого заступника голови "Ради міністрів Республіки Крим". Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

"У ході розслідування кримінального провадження отримано беззаперечні докази того, що з березня 2014 року він надав допомогу і сприяв окупації Криму", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за безпосередньої участі даної особи відбувалися засідання самопроголошеної "Ради міністрів Республіки Крим", на якому приймалися рішення щодо впровадження норм та стандартів на території окупованого Криму, у відповідність до законодавства Російської Федерації.

"Обвинувачений сприяв та продовжує сприяти представникам Російської Федерації у проведенні підривної діяльності проти України та організації інформаційної експансії, шляхом впровадження внутрішньої політики держави окупанта на території Криму, що забезпечує тривалу окупацію Автономної Республіки Крим", - повідомляє прокуратура.

Відомо, що наразі особа обіймає посаду "заступника голови Ради міністрів Республіки Крим - міністра внутрішньої політики та зв'язків".

За державну зраду (ч. 1 ст. 111 КК України) обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років.

Нагадаємо, у лютому 2018 року міський суд Херсона обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою затриманому колишньому "заступнику міністра спорту" самопроголошеної "ради міністрів" окупаційної влади Криму.