ua en ru

Державній продовольчо-зерновій корпорації відшкодували 70 млн гривень збитків

Державній продовольчо-зерновій корпорації відшкодували 70 млн гривень збитків Фото: НАБУ

В липні 2016 року детективи НАБУ затримали керівників ДПЗКУ і одного з ПАТ за підозрою в розтраті та заволодінні коштами

Державна продовольчо-зернова корпорація України (ДПЗКУ) отримала майже 70 млн гривень відшкодування після викриття корупційних схем. Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

"Кошти на рахунки ДПЗКУ надійшли від двох публічних акціонерних товариств (ПАТ), які, як визначило в ході розслідування Бюро, були задіяні в схемі розтрати коштів ДПЗКУ", - йдеться в повідомленні.

В липні 2016 року детективи НАБУ затримали керівників ДПЗКУ і одного з ПАТ за підозрою в розтраті та заволодінні коштами ДПЗКУ.

Встановлено, що у березні 2015 року ДПЗКУ перерахувало одному з ПАТ майже 50 млн гривень як передоплату за постачання в майбутньому кукурудзи 3-го класу. Однак постачання зернових так і не були здійснені.

Наголошується, що збитки, завдані ДПЗКУ через схему з участю ПАТ, відшкодовані в повному обсязі - у розмірі 49,9 млн гривень. Незабаром головним підозрюваним у справі - керівнику ДПЗКУ і директору підприємства - буде вручено обвинувальний акт.

У рамках досудового розслідування іншого епізоду відшкодовано збитки у розмірі майже 20 млн гривень, які зазнала ДПЗКУ через корупційні схеми. Розслідування цього епізоду триває.

Нагадаємо, Солом'янський районний суд заарештував голову Рахункової палати України Романа Магуту, який підозрюється в махінаціях з житлом.