ua en ru

Державна виконавча служба заарештувала рахунки "Київенерго"

Державна виконавча служба заарештувала рахунки "Київенерго" Фото: рахунки "Київенерго" заарештували за штрафних санкцій НАК "Нафтогаз України"

Сума нарахованих "Нафтогазом України" штрафів перевищує 10 млрд грн

Державна виконавча служба заарештувала рахунки ПАТ "Київенерго" з-за штрафних санкцій НАК "Нафтогаз України". Про це повідомляє прес-служба "Київенерго".

"На сьогодні штрафи "Нафтогазу" за газові борги, які "Київенерго" погасила в повному обсязі, перевищують 1,5 млрд грн. При цьому законність нарахування 1,2 млрд грн зараз розглядається в судах, а 372 млн грн стали причиною арешту всіх рахунків компанії, враховуючи і ті, за якими здійснюються виплати зарплат і податків", - йдеться в повідомленні.


Зазначимо, що арешт рахунків "Київенерго" має загальнодержавний масштаб, оскільки дзеркального джерела погашення штрафів по газу в енергокомпаній немає, а загальна сума нарахованих НАК "Нафтогаз України" штрафів перевищує 10 млрд грн, з яких 4,4 млрд знаходяться у виконавчому провадженні.

Таким чином, арешт рахунків "Київенерго" та інших енергокомпаній тягне за собою повне блокування їх господарської діяльності.

"Компанії не можуть виконувати зобов'язання з підготовки тепломереж до опалювального сезону, проводити необхідні ремонтні роботи та реконструкції теплового і електричного господарства, виплачувати податки і зарплати", - відзначають в прес-службі.

За станом на 1 червня 2016 року заборгованість Києва та України перед "Київенерго" в 7 разів перевищує борг енергокомпанії перед НАК "Нафтогаз України" за споживання природного газу. Зокрема, борг столиці за тепло перевищує 1,9 млрд грн, за електроенергію - 930 млн грн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" становить 20,9 млрд грн.