ua en ru

Держтуризмкурорт ініціює обов'язкове медичне страхування туристів

Україна може ввести обов'язкове медичне страхування туристів та їх страхування від нещасних випадків. Відповідний законопроект розробило Державне агентство з туризму та курортів, передає радіо "Свобода".

Згідно з ним, мінімальне страхове покриття складе з медичним страхуванням 33 тис. євро, а по страхуванню від нещасного випадку - 3 тис. євро.

Крім того запропоновано замінити в переліку обов'язкових видів страхування відповідальності суб'єктів туристичної діяльності за шкоду, заподіяну життю чи здоров'ю туриста або його майну на страхування відповідальності туроператора.

Одночасно з введенням обов'язкового страхування туристів передбачається вилучити норму, згідно з якою вони сьогодні мають право вимагати від туроператора або турагента страхування інших ризиків, пов'язаних з подорожжю.

На сьогодні медичне страхування туристів є добровільним, однак більшість країн вимагають його наявності від туристів. Зокрема, умовою отримання шенгенської візи є наявність медстраховки з мінімальним страховим покриттям 30 тис. євро. Однак, наприклад, для Туреччини або Єгипту страхова сума нижча - 15 тис. євро.