ua en ru

Держмитслужба за 9 міс. 2011 р. перерахувала до бюджету на 33,9% більше - близько 83 млрд грн

Державна митна служба України за 9 міс. 2011 р. перерахувала до державного бюджету на 33,9% більше ніж за 9 міс. 2010 р. - близько 83 млрд грн. Про це повідомив голова Держмитслужби Ігор Калєтнік під час засідання виїзної колегії відомства в Ужгороді, повідомляє прес-служба Держмитслужби.
"Митна служба за 9 місяців цього року вже перерахувала до бюджету близько 83 млрд грн. Це показник цілого 2009 р. І майже усього 2010 р. без урахування платежів з імпорту газу", - заявив Калєтнік.
Звертаючись до керівників митниць голова Держмитслужби підкреслив, що така позитивна динаміка стала наслідком позитивних змін у роботі відомства, яке відчуло бізнес. Адже одне з основних завдань митників - створення для імпортера умови стабільного та прогнозованого ведення бізнесу. Особливого значення при цьому набуває прискорення та спрощення митних процедур. "Нам вдалося зменшити середній час митного оформлення по імпорту до 1 години 48 хвилин, по експорту - 52 хвилини. І моніторинг часових нормативів - не самоціль, а можливість побачити, де є проблеми. Усунути перешкоди на шляху розвитку бізнесу", - сказав голова Держмитслужби.
Ще одна важлива складова спрощення та прискорення митних процедур, за його словами, електронне декларування, до якого вже долучилися всі 27 митниць. Оформлено понад 3 тисячі електронних ВМД. Майже 3 тисячі посадових осіб отримали цифровий підпис. На даний час 85 підприємств активно працюють, здійснюють декларування в електронному вигляді.
Голова Держмитслужби також зазначив, що важливим напрямком роботи служби є взаємодія митниць з обласними державними адміністраціями в частині економічного аналізу окремих тенденцій в рамках регіону. Адже економічне зростання в Україні залежить від економічної активності та підприємницької ініціативи на місцях. Кожна область має різний економічний потенціал. Тому, аналіз економічної ситуації повинен сприяти ефективній роботі митниць та розвитку територій, де вони працюють.
Нагадаємо, надходження до бюджету за 9 міс. 2010 р. зросли на 38% в порівнянні з 2009 р. - до 62 млрд грн.