ua en ru

Держмитслужба: Митниця не зупиняла експорт зерна через українські порти

Митниця не зупиняла експорт зерна через українські порти, повідомляє прес-служба Держмитслужби України у відповідь на заяву "Української зернової асоціації" (УЗА).
"Митна служба України підтримує експорт зернових культур, жодних затримок їх митного оформлення немає. Інформуємо, що митна служба України неухильно дотримується вимог усіх нормативно-правових актів, що регулюють митну справу, зокрема в частині контролю за експортом зернових культур", - йдеться в повідомленні прес-служби.
"Заяви УЗА про те, що українська митниця обмежує експорт зерна, не мають під собою підстав і не відповідають дійсності", - заявляє Держмитслужба.
Нагадаємо, сьогодні за інформацією УЗА, доручення зупинити відвантаження зернових культур, дано керівництвом Митної служби України. "Починаючи з сьогоднішнього дня, робота зерноторгових компаній повністю паралізована", - йдеться в повідомленні прес-служби.
"Заборона на відвантаження зерна за міжнародними контрактами здійснюється без прийняття та опублікування Кабінетом міністрів відповідної постанови уряду ... Митна служба не випускає з портів навіть ті судна, які вже встигли завантажити і на які є всі необхідні документи", - повідомляє УЗА.