ua en ru

Держспецзв'язку поки не може видати атестат відповідності КСЗІ реєстру е-декларування

Держспецзв'язку поки не може видати атестат відповідності КСЗІ реєстру е-декларування Фото: майбутнє системи електронного декларування виявилося під питанням

Про це сьогодні заявив голова Держслужби спеціального зв'язку та захисту інформації України Леонід Євдоченко

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України (Держспецзв'язку) поки не може видати атестат відповідності комплексній системі захисту інформації (КСЗІ) реєстру електронних декларацій через відсутність підтвердження виправлення раніше виявлених недоліків. Про це сьогодні на спільному засіданні комітетів Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції і з питань інформатизації та зв'язку заявив голова Держспецзв'язку Леонід Євдоченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні в Держспецзв'язку відсутнє підтвердження ТОВ "Міранда" про усунення виявлених недоліків. За таких умов проведення державної експертизи та видача атестата відповідності неможлива", - заявив Євдоченко.


За його словами, Держслужба спецзв'язку виконала всі заходи і зобов'язання щодо проведення державної експертизи КСЗІ реєстру декларацій.

Також Євдоченко зазначив, що ситуація навколо результатів держекспертизи реєстру була штучно загострена через поширення у ЗМІ недостовірної та упередженої інформації про Держспецзв'язку.

"Констатуємо, що за результатами державної експертизи встановлено значну кількість невиконаних товариством "Міранда" зобов'язань з реалізації заходів і засобів захисту інформації реєстру", - наголосив він.

Нагадаємо, НАЗК попросить у Кабміну кошти на покупку серверів під е-декларування.