ua en ru

Держслужба з питань безпеки харчових продуктів запрацює через два місяці

Держслужба з питань безпеки харчових продуктів запрацює через два місяці Фото: Держслужба з питань безпеки харчових продуктів запрацює через два місяці

Служба буде оприлюднювати плани перевірок бізнесу

Державна служба з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів повноцінно запрацює через два місяці. Про це в ході брифінгу заявив голова служби Сергій Глущенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогоднішній день служба ще не розпочала повноцінну роботу. Призначений тільки голова та перший заступник голови. Прийнято рішення про створення такого органу, але ще немає положення. Воно опрацьовується з міністерствами", - заявив Глущенко.

За словами Глущенко, необхідно ще затвердити чисельність штату та структуру служби. "Десь через місяць-півтора, два місяці буде вже більш - менш повноцінно працювати новий орган",- додав він.

Служба також планує оприлюднити плани перевірок бізнесу. "Є проблема з плануванням діяльності контролюючих органів. Ні для кого не секрет, що до сьогоднішнього дня перевірки дуже часто відбувалися спонтанно. Я думаю, що така практика буде припинена", - зазначив Глущенко.

Нагадаємо, Державна служба з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів була створена Кабінетом міністрів України у вересні 2014 р.