ua en ru

Держслужба з питань ветеранів буде виконувати функції ліквідованого Держкомітету

Держслужба з питань ветеранів і учасників АТО буде виконувати функції ліквідованого Держкомітету з питань ветеранів та інвалідів, а також проблемами учасників АТО.

Держслужба з питань ветеранів і учасників АТО буде виконувати функції ліквідованого Держкомітету з питань ветеранів та інвалідів, а також проблемами учасників АТО. Про це на брифінгу заявила міністр соціальної політики і праці Людмила Денисова, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні у нас вже більше 3 тис. лише поранених учасників АТО. Велика їх частина потребує протезування кінцівок", - заявила вона.

Вона нагадала, що з бюджету виділено до 600 млн грн на протезування. А згідно з останньою постановою, ця сума збільшена на 279 млн грн.

За її словами, кількість військових, які матимуть потребу в протезуванні, буде зростати. Багато поранених ще не пройшли весь курс реабілітації, починаючи з загоєння кукс, діагностування та подальшого дозволу на установку таких протезів

Вона також додала, що військові, крім госпіталів і клінік, потім проходять реабілітацію за державні кошти в п'яти санаторно-курортних комплексах Київської та Житомирської областей.