ua en ru

Держсекретар України провів зустріч з послами Гватемали та Мавританії

Держсекретар України провів зустріч з послами Гватемали та Мавританії Фото: зустріч з послом Гватемали (twitter.com/MFA_Ukraine)

Андрій Заяць прийняв копії Вірчих грамот від послів

Державний секретар України Андрій Заяць прийняв копії Вірчих грамот від послів Гватемали та Мавританії. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ (МЗС) України.

"Андрій Заяць привітав Хосе Франсіско Калі Тсая (посол Республіки Гватемала в Україні, - ред.) з початком дипломатичної місії в Україні та висловив вдячність гватемальській стороні за сталу підтримку суверенітету і територіальної цілісності України", - йдеться у повідомленні.

Співрозмовники обговорили сучасний стан, перспективи двосторонніх відносин та інтерес розвивати взаємовигідне торговельно-економічне співробітництво, зокрема у галузях енергетики, сільського господарства, гірничодобувної промисловості та високих технологій.

Також Заяць прийняв копії Вірчих грамот від надзвичайного і повноважного посла Ісламської Республіки Мавританія в Україні (з резиденцією у м. Берлін) Мухамеда Махмуда Брахіма Хліля.

"Сторони підтвердили взаємну налаштованість на подальшу активізацію двосторонньої торговельно-економічної співпраці, зокрема у риболовецькій галузі. Також було обговорено перспективи поглиблення співробітництва у сфері вищої освіти", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні, 22 лютого, під час спільної прес-конференції з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним очільник МЗС Албанії Дімітр Бушаті заявив, що Албанія підтримуватиме Україну для розв'язання існуючого конфлікту на Донбасі мирним шляхом.