ua en ru

Держсекретар США проводить човникові переговори з Ізраїлем і Палестиною

Державний секретар США Джон Керрі почав черговий етап човникової дипломатії з питання відносин Ізраїлю і Палестини, передає Reuters.

Керрі намагається домогтися початку прямих мирних переговорів між главою Палестинською національної адміністрації Махмудом Аббасом та ізраїльським прем'єр-міністром Біньяміном Нетаньяху.

Після відвідин Аббаса в Йорданії держсекретар прибув на вертольоті до Єрусалиму, де провів зустріч з Нетаньяху. Згідно з планами, Керрі планує незабаром повторно зустрітися з Аббасом в Аммані, а також повернутися до Ізраїлю для нанесення повторного візиту Нетаньяху.

Як заявив представнику Держдепартаменту США, тригодинна зустріч Керрі з Нетаньяху стала "вельми змістовною", явивши "докладний і предметна розмова про те, як далі буде розвиватися ситуація".

Мирні переговори Ізраїлю і Палестини, які повинні були завершитися створенням власного палестинської держави, перервалися в 2010 р. через ізраїльської забудови Західного берега р. Йордан, який палестинці вважають своєю територією.