ua en ru

Держрезерв назвав ініційоване Кабміном службове розслідування провокацією

Держрезерв назвав ініційоване Кабміном службове розслідування провокацією Фото: голова Державного агентства резерву України Вадим Мосійчук (прес-служба Держрезерву)

Як заявили у відомстві, майже всі визначені довідкою даної перевірки порушення датовано 2014 роком і початком 2015, ще до призначення Вадима Мосійчука головою Держрезерву

Ініційоване Кабінетом міністрів України службове розслідування щодо виконання своїх обов'язків головою Державного агентства резерву України Вадимом Мосійчуком базується переважно на застарілих фактах. Про це йдеться в поширеній передодні прес-службою Держрезерву заяві.

Як зазначається, майже всі визначені довідкою даної перевірки порушення датовао 2014 роком і початком 2015, ще до призначення Вадима Мосійчука головою Держрезерву.


Спростувавши звинувачення на свою адресу у трьох службових порушеннях (відсутність заходів з повернення дебіторської заборгованості; незабезпечення головою належного стану претензійно-позовної роботи; недотримання порядку ведення договірної роботи та нездійснення контролю за виконанням договорів), у відомстві заявили, що "фактів порушень чинним главою Держрезерву своїх службових обов'язків немає і бути не може".

"Ініціювання розслідування без фактів - не більше ніж провокація з метою зміщення ефективного управлінця, який вперше в історії України вирішив навести порядок в системі Держрезерву", - сказано в заяві.

Зокрема, протягом року Держрезерв працює під постійним наглядом і перевірками з боку Держфініспекціі, НАБУ, Нацдержслужби, Держпраці і МЕРТ, однак "жодна з таких перевірок не виявила фактів некомпетентної роботи нашого колективу".

"Рік тому мене як колишнього директора європейської компанії з управління активами запросили на цю посаду для здійснення радикальних змін і реформування системи Держрезерву. За період роботи ми очистили систему, звільнили 14 керівників підприємств і організацій, вже за перші 6 місяців вивели їх на прибутковий рівень, проводимо модернізацію підприємств, почали тісну співпрацю з Європейським енергетичним співтовариством, проводимо роботу по консолідації підприємств за участю "Бейкер Тіллі Україна", поповнили запаси Держрезерву, при цьому заощадивши близько 130 млн гривень бюджетних коштів ", - парирував голова Держрезерву Вадим Мосійчук.

Як уточнили у прес-службі, незважаючи на подану заяву про допуск на засідання Кабміну з питання неналежного виконання службових обов'язків головою Держрезерву, Вадима Мосійчука не допустили на вказане засідання.

Нагадаємо, в середу 31 серпня Кабмін ініціював службове розслідування стосовно голови Держрезерву Мосійчука.