ua en ru

Держрезерв: В Україні не очікується подорожчання хліба у зв'язку з урожаєм зерна 2012 р

Керівник Державного агентства резерву України Олексій Лелюк упевнений, що подорожчання хліба не буде у зв'язку з урожаєм зерна 2012 р. Запасу зерна досить для того, щоб утримувати стабільними ціни на муку і хліб навіть у разі неврожаю. Про це повідомляє прес-служба відомства.

За словами чиновника, підставою для такого прогнозу служать показники урожаю минулого року і перспективи урожаю нинішнього. Наприклад, тільки в Полтавській області було зібрано в 2011 році більше 5 млн т зерна, а ДП "Полтавський КХП", який входить в систему підприємств резерву України, став одним з основних постачальників зерна і муки в резерв. Також лідерами у сфері зберігання і постачань зерна стали ще п'ять підприємств системи резерву: вони закінчили рік з прибутком.

"Ефективність роботи державних підприємств з приймання зерна урожаю 2011 року значно вище торішньої. Так, підприємствами і організаціями Держрезерву торік було прийнято на зберіганні більше 1 млн т зерна нового урожаю, а це майже в два рази вище за результат 2010 року", - сказав Лелюк.

Крім того, він підкреслив, що за останній рік були практично відновлені мінімуми зернових запасів Держрезерву.

Нагадаємо, Кабмін пропонує збільшити витрати на Держрезерв на 400 млн грн - до 1 млрд грн.