ua en ru

Держрезерв України закупив 40 тис. т пшениці, - Лелюк

Державне агентство резерву України закупило 40 тис. т пшениці. Про це повідомив голова Держрезерву Олексій Лелюк, передає прес-служба уряду.

"Це пшениця другого класу "плюс", підвищеної якості, спеціально для довгострокового зберігання. Тому й ціна - 1,927 грн за тонну повністю відповідає ринковій. Крім того, в ціну закладені і транспортні витрати і послуги зі зберігання, і завантаження, і оцінка якості", - підкреслив голова Держрезерву.

Крім того, Олексій Лелюк спростував припущення про те, що Держрезерв здійснює закупівлі за завищеними цінами.

"Так кажуть ті, хто не компетентний в даному питанні, або переслідує якісь приховані цілі. Купуючи пшеницю нового врожаю Держрезерв ставить перед собою відразу кілька завдань: відновити визначений законом "зерновий мінімум", закласти на зберігання зерно високої якості, дотримати географічний принцип (тобто, розподілити запаси рівномірно по всіх регіонах, щоб у разі надзвичайної ситуації транспортні витрати були мінімальними, проводити закладку помольних партіями - для зручності роботи хлібокомбінатів", - пояснив Лелюк.

Раніше повідомлялося, що Державне агентство резерву підписало договір з ТОВ "Столицяінвестбуд" на закупівлю 40 тис. т пшениці другого і третього класу. Вартість операції склала 77,1 млн грн.