ua en ru

Держреєстри в Україні не працюють через зміну керівництва Держінформ'юсту, - джерела

Держреєстри в Україні не працюють через зміну керівництва Державного підприємства "Інформаційний центр Міністерства юстиції" (Держінформ'юст). Про це "Комерсант-Україна" на правах анонімності повідомили відразу два нотаріуса.

"Там проходить перевірка і виїмка документів, крім того, працівники протестують проти зміни директора підприємства", - пояснило джерело. Правда, у Генпрокуратурі запевнили, що не втручалися в роботу ДП. "У нас немає інформації про кримінальні провадження, що стосуються роботи Держінформ'юсту", - сказали виданню в прес-службі Генпрокуратури.

Слід зазначити, що за тиждень до збою системи в ДП дійсно відбулася зміна керівництва. За даними сайту Мін'юсту, 24 вересня колективу держпідприємства був представлений новий директор - Леонід Богданов, який до свого призначення очолював ДП "Судовий інформаційний центр". У Мін'юсті вчора не стали коментувати цю інформацію. "Все, що ми знаємо з цієї проблеми, ми повідомили на сайті міністерства",- сказала виданню прес-секретар міністра юстиції Тамара Куцай.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що в України був тимчасово припинений доступ до єдиних та державних реєстрів інформаційної мережі Міністерства юстиції України.