ua en ru

Держпідприємництво не погодило внесення змін у закон про запобігання фінансування тероризму

Державна служба України з питань регуляторної політики та розвитку підприємств (Держпідприємництво) не погодило і запропонувало доопрацювати законопроект, яким вносяться зміни в закон України "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму". Про це повідомила прес-служба Держпідприємництва.

Вищезгаданим законопроектом передбачається зобов'язати суб'єктів первинного фінансового моніторингу, надавати на запит спеціально уповноваженого органу іншу додаткову інформацію, яка може бути пов'язана з фінансуванням тероризму.

"Однак незрозуміло, яка саме інша додаткова інформація може запитуватися спеціально уповноваженим органом. Оскільки зміст і обсяг запитуваної інформації не повинен виходити за межі предмета регулювання проекту закону, що вже передбачено іншою нормою законопроекту", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, у наданих на погодження матеріалах відсутнє обґрунтування мотивів та підстав, якими керувався розробник при встановленні для міжнародних грошових переказів при ідентифікації клієнта порогу в 10 000 гривень.