ua en ru

Держприкордонслужба заявляє про можливі провокації на держкордоні у Донецькій обл. 4-5 квітня

Держприкордонслужба заявляє, що 4-5 квітня в Новоазовському районі Донецької області заплановані масові акції протесту, направлені на подальшу дестабілізацію ситуацію в регіоні шляхом штучного створення перепон в русі через державний кордон України.

Державна прикордонна служба України (Держприкордонслужба) заявляє, що 4-5 квітня в Новоазовському районі Донецької області заплановані масові акції протесту, направлені на подальшу дестабілізацію ситуацію в регіоні шляхом штучного створення перепон в русі через державний кордон України. Про це повідомляє прес-служба відомства.

У зв'язку з цим у прикордонному відомстві зазначають, що разі організації незаконних заходів на державному кордоні України Держприкордслужба спільно з представниками правоохоронних органів змушена буде застосувати вичерпних заходів щодо локалізації акцій та забезпечення нормального функціонування пунктів пропуску та інших підрозділів.

Водночас Держприкордонслужба звертається до учасників та організаторів даних заходів з проханням утриматися від участі в незаконних акціях та нагадуванням, що, відповідно до ст. 341 Кримінального кодексу України, дії щодо перешкоджання нормальній роботі підприємств, установ та організацій караються арештом на строк до 6 місяців або обмеженням чи позбавленням волі терміном на 3 роки, а вплив у будь-якій формі на працівника правоохоронного органу з метою перешкоджання виконання ним службових обов'язків, відповідно до ст. 343 ККУ, карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до одного року, або арештом на строк до 3 місяців.