ua en ru

Держприкордонслужба затримала латвійця, якому заборонено в’їзд в Україну через участь у протистоянні в Криму

Прикордонний наряд Луганського загону Державної прикордонної служби України сьогодні о 13:00 у населеному пункті Мілове затримав трьох порушників кордону, серед яких громадянин Латвії, якому був заборонений в'їзд в Україну протягом 3 років через участь у силовому протистоянні в Криму.

Прикордонний наряд Луганського загону Державної прикордонної служби України сьогодні о 13:00 у населеному пункті Мілове затримав трьох порушників кордону, серед яких громадянин Латвії, якому був заборонений в'їзд в Україну протягом 3 років через участь у силовому протистоянні в Криму. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Троє чоловіків, які намагалися пробратися до України, оминаючи пункт пропуску, виявилися громадянами України, Росії та Латвії. При огляді у них виявлено відео- та фотоапаратуру, карту Луганської області, перепустки "Народне ополчення Донбасу", камуфльований одяг", - йдеться в повідомленні.

У ході перевірочних заходів виявилося, що латвійцю ще місяць тому заборонили в'їзд в Україну терміном на 3 роки. Уродженець Риги на прізвисько "Беня-Антимайдан" брав участь у силовому протистоянні з українськими військовими в Криму.

Крім того, затриманий громадянин України розповів, що 29 квітня виїхав до Російської Федерації з подальшою метою перевести через кордон росіянина та латвійця. Також на знайдених фотографіях видно як українець позує зі зброєю, в тому числі з РПГ-7, на барикадах Слов'янська та Краматорська.

Зараз з затриманими проводяться додаткові перевірочні заходи.