ua en ru

Держприкордонслужба затримала на кордоні двох порушників-росіян

Держприкордонслужба затримала на кордоні двох порушників-росіян Фото: вилучені предмети старовини (прес-центр ДПСУ)

У пункті пропуску "Бачівськ" прикордонники виявили в росіянина предмети старовини

Двоє громадян Росії затримали на кордоні українські правоохоронці: один порушник намагався перетнути кордон на авто із перебитими номерами, а інший - із предметами старовини. Про це повідомляє прес-центр Держприкордонслужби.

Зазначено, що вранці 11 червня до міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення "Катеринівка" на виїзд із України прибув легковий автомобіль марки "Opel Vectra" під керуванням громадянина Росії.

"Під час здійснення повної ідентифікації номерів агрегатів автомобіля прикордонний наряд виявив невідповідність номеру кузова транспортного засобу з номером, який вказаний у свідоцтві про реєстрацію цього автомобіля", - йдеться в повідомленні.

На водія складено адміністративні матеріали за ст. 121-1 (експлуатація водіями транспортних засобів, ідентифікаційні номери складових частин яких не відповідають записам у реєстраційних документах) КУпАП, а транспортний засіб 2006 року випуску встановленим порядком передано працівникам поліції для проведення відповідних подальших перевірок.

Своєю чергою в пункті пропуску "Бачівськ" прикордонники виявили в росіянина предмети старовини.

"Оглядаючи легковий автомобіль марки "Volkswagen Polo" російської реєстрації, на якому залишав Україну громадянин Росії, прикордонний наряд у ящику для рукавичок салону транспортного засобу виявив 12 старовинних монет 1700-1900 р. в., старовинну купюру номіналом 25 рублів 1917 р. в. та орден Вітчизняної війни", - доповіли у відомстві.

Наразі виявлені предмети, які можуть становити історичну та культурну цінність, вилучено працівниками митниці встановленим порядком для проведення експертизи. За цим фактом правопорушення складено відповідні документи.

Нагадаємо, раніше на україно-російському кордоні прикордонники Сумського загону виявили в 60-річного громадянина України колекцію нагород, монет, грошових банкнот та облігацій.