ua en ru

Українець намагався пронести у РФ колекцію нагород, монет, грошових банкнот і облігацій

Українець намагався пронести у РФ колекцію нагород, монет, грошових банкнот і облігацій Фото: вилучені цінні предмети на кордоні (прес-центр ДПСУ)

60-річний громадянин України з цінними предметами йшов до Росії пішки

У місцевому пункті пропуску "Грабовське", що у Краснопільському районі, прикордонники Сумського загону виявили в 60-річного громадянина України колекцію нагород, монет, грошових банкнот та облігацій. Чоловік йшов до Росії пішки, повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби.

"Враховуючи завчасно отриману від оперативних співробітників Держприкордонслужби інформацію про можливе здійснення незаконного переміщення через кордон предметів, які, можливо, становлять історичну та культурну цінність, охоронці кордону ретельно перевірили особисті речі чоловіка. За результатами огляду прикордонним нарядом виявлено колекцію нагород, серед яких медалі часів Радянського Союзу, монети початку XVIII - початку ХХІ століття у кількості 18 штук, 12 грошових знаків минулого століття та 15 облігацій колишнього СРСР", - йдеться в повідомленні.

altaltaltalt

Фото: колекція нагород, монет, грошових банкнот та облігацій на кордоні з РФ (прес-центр ДПСУ)

Наразі виявлені предмети вилучено співробітниками УСБУ в Сумській області встановленим порядком для проведення відповідної експертизи.

Нагадаємо, раніше Держприкордонслужба затримала на українсько-російському кордоні громадянина України, який намагався провезти з Росії більше 1 кілограма пороху і 33 медалі.