ua en ru

Держприкордонслужба повернула державі 54 га землі вздовж кордону

Держприкордонслужба повернула державі 54 га землі вздовж кордону Фото: Україна в судах повертає землю на держкордоні

У суді оскаржується незаконна передача в довгострокову оренду ще майже 80 га земель

Держприкордонслужба на сьогодні повернула у державну власність уже 28 земельних ділянок уздовж лінії державного кордону. Про це повідомляє прес-центр ДПСУ.

"На сьогоднішній день співробітники Державної прикордонної служби України у взаємодії з прокуратурою Закарпатської області вже повернули у державну власність 28 земельних ділянок загальною площею 54 га", - йдеться в повідомленні.

Крім того, за даними відомства, Мукачівський прикордонний загін ДПСУ спільно з військовою прокуратурою Ужгородського гарнізону подали 6 позовів до суду щодо оскарження незаконних рішень про передачу у довгострокову оренду майже 80 гектарів земель, розташованих у безпосередній близькості до кордону. Зазначено, що по трьох із них уже винесено судові рішення про скасування договорів оренди.


Як повідомили в ДПСУ, було подано відповідні позови до Берегівського райсуду Закарпатської області стосовно фізичних осіб, а також Головного управління Держземагентства в Закарпатській області, Берегівського райуправління юстиції про скасування низки наказів Головуправління Держземагентства в області і повернення у державну власність земельних ділянок із незаконного володіння.

Крім того, у відомстві доповіли, що 31 травня 2016 року апеляційний суд Закарпатської області повернув у держвласність 33 га землі, які в порушення закону були передані рішеннями місцевих органів влади у власність фізичним особам. Вартість повернутої судовим рішенням землі становить понад 1 млн гривень.

Нагадаємо, раніше Державну прикордонну службу попросили перевірити можливе порушення українського державного кордону білоруською стороною під час проведення демаркації.