ua en ru

Держприкордонслужба України звинуватила російських журналістів у несанкціонованій зйомці і провокаціях

Державна прикордонна служба України звинуватила російських журналістів телеканалу "НТВ" у провокаціях, несанкціонованій зйомці інженерного облаштування держрубежу і державного кордону в Донецькій області.

Державна прикордонна служба України звинуватила російських журналістів телеканалу "НТВ" у провокаціях, несанкціонованій зйомці державного кордону та його інженерного облаштування в Донецькій області. Про це йдеться в повідомленні Держприкордонслужби.

"Поблизу державного кордону двічі були виявлені журналісти телеканалу "НТВ", які не санкціоновано здійснювали відеозйомку української ділянки кордону та інженерного облаштування держркрдону", - йдеться в повідомленні.

Російські журналісти, як зазначає Держприкордонслужба, підбурили місцевих жителів, які почали блокувати прикордонні наряди, щоб не допустити перевірки роботи знімальної групи.

"Після таких провокацій в ефірі російських телеканалів відразу з'явилися матеріали, що українські прикордонники під загрозою зброї намагалися викрасти оператора "НТВ" і іншим чином перешкоджали законній роботі журналістів", - відзначили в прес-службі.