ua en ru

Держприкордонслужба: Український кордон за 24 червня перетнули 340 тис. осіб

Через державний кордон України 24 червня прослідувала найбільша за останній час кількість людей - понад 340 тис., а також 68 тис. транспортних засобів. Як зазначили в прес-службі Державної прикордонної служби України, під час чвертьфінальних матчів, які проходили в Донецьку та Києві, пасажиро-транспортний потік в країні значно збільшився.

Всього з 5 червня кордон перетнуло майже 6 млн осіб та 1,5 млн транспортних засобів, що на 25% та 20% більше відповідно у порівнянні з минулим роком. Гості чемпіонату через кордон слідували переважно літаками, яких оформлено більше 1 тис. Крім того, за цей період оформлено майже 200 поїздів, 630 автобусів та 17 тис. транспортних засобів, якими вони перетинали кордон.

Після виступів з України відлетіли збірні команди Франції, Англії, Іспанії та Італії. Наразі прикордонним відомством очікується збільшення потоку вболівальників, особливо з Португалії та Іспанії, на півфінальний матч між збірними цих країн, який відбудеться в Донецьку.

Нагадаємо, згідно з повідомленням Київської міської державної адміністрації (КМДА) в день фіналу Євро-2012 в Києві очікуються до 500 тис. туристів.