ua en ru

Держприкордонслужба розповіла про пересування російських військ на кордоні з Україною

Держприкордонслужба розповіла про пересування російських військ на кордоні з Україною Фото: російські військові (mil.ru)

Росія протягом декількох місяців стягує техніку до неподконтрольної ділянки кордону

За останній час Російська Федерація стягнула до кордону з Україною велику кількість військової техніки. Про це йдеться в повідомленні Державної прикордонної служби України.

Повідомляється, що кілька днів тому в Луганській області за незаконний перетин кордону затримали українця, який розповів про пересування російських військових поблизу кордону. Зокрема, через населений пункт Кантемирівка Воронезької області 2-3 рази на місяць у бік кордону з Україною слідувала велика кількість броньованої техніки.

"У розмовах з російськими військовими, які супроводжували такі ешелони, чоловіку стало відомо, що вони йдуть нібито на тактичні навчання у Ростовській області неподалік українського кордону. Але з власних спостережень затриманий повідомив, що у зворотний бік техніки поверталося набагато менше", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в окупований Луганськ увійшли підрозділи російських військових і найманці однієї з приватних військових компаній для стримування конфлікту ватажка ЛНР Ігоря Плотницького та "міністра внутрішніх справ" Ігоря Корнета.