ua en ru

Держприкордонслужба зазначає зупинку потоку контрабанди до ДНР/ЛНР

Держприкордонслужба зазначає зупинку потоку контрабанди до ДНР/ЛНР Фото: українські прикордонники (прес-служба ДПСУ)

Про це йдеться в щоденному зведенні про обстановку на українсько-російському кордоні та в зоні АТО

Державна прикордонна служба України (ДПС) зазначає зупинку потоку контрабанди товарів і вантажів на окуповані території Донецької і Луганської областей, що знаходяться під контролем самопроголошених ДНР/ЛНР. Про це в щоденному зведенні про обстановку на українсько-російському кордоні та в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) повідомили сьогодні у прес-центрі Держприкордонслужби.

"Протягом останніх днів також не фіксувалися спроби переміщення через лінію розмежування товарів і вантажів. Зазвичай їх намагалися перевозити на непідконтрольну територію транспортними засобами в об'їзд контрольних пунктів в'їзду-виїзду (КПВВ), або приховуючи в конструктивних особливостях автомобілів", - йдеться в повідомленні..

За даними ДПС, прикордонники продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону та лінії розмежування між силами АТО і бойовиками.

"За добу обстрілу блокпостів, де прикордонники несуть службу разом з військовослужбовцями ЗСУ, не було. У районі проведення антитерористичної операції прикордонними службами і підрозділами ЗСУ польоти безпілотних літальних апаратів, що використовуються незаконними збройними формуваннями для здійснення повітряної розвідки, не фіксувалися", - зазначили в Держприкордонслужбі.

Як повідомлялося, у грудні 2015 року група депутатів Верховної Ради запропонувала узаконити торговельну блокаду Криму і Донбасу.

Нагадаємо, раніше глава МВС Арсен Аваков підтвердив причетність окремих правоохоронців до контрабанди в зоні АТО.