ua en ru

Держприкордонслужба обмежить перетин кордону на травневі свята

Держприкордонслужба обмежить перетин кордону на травневі свята Фото: Олег Слободян

Режимні обмеження введуть на короткий час

Державна прикордонна служба України запровадила на час травневих свят додаткові режимні обмеження щодо перетину державного кордону. Про це на брифінгу заявив прес-секретар Державної прикордонної служби України Олег Слободян, передає кореспондент РБК-Україна.

"З метою дотримання режиму державного кордону в період травневих свят, а також з метою створення безпечних умов для громадян у період святкових днів Державна прикордонна служба України зробить ряд режимних заходів. Зокрема в контрольованих прикордонних районах особливо на українсько-російському кордоні і на адміністративному кордоні з тимчасово окупованих Кримом буде запроваджено додаткові тимчасові режимні обмеження щодо порядку знаходження, переміщення і проведення різного роду господарської та іншої діяльності, в тому числі виходу маломірних плавзасобів в море", - заявив Слободян.

За його словами, основною метою посилення є недопущення провокацій мирного населення, мінімізація ризику проникнення бойовиків, терористів, провезення зброї та інших засобів диверсій.

"Звертаємося до громадян, які проживають у контрольованих прикордонних районах і планують на вихідні слідувати через кордон, з розумінням поставитися до даних заходів",- додав Слободян.

Нагадаємо, депутати Ради очікують від РФ провокацій на травневі свята.