ua en ru

Держоператор РФ відмовляється контролювати електромережі Криму з-за санкцій, - джерела

Держоператор РФ відмовляється контролювати електромережі Криму з-за санкцій, - джерела Фото: російська держкомпанія не хоче контролювати електромережі Криму (rosseti.ru)

Зараз обговорюється альтернативний склад акціонерів "Крименерго"

Державний оператор електромереж РФ компанія "Россєті" відмовляється від контролю на електромережами окупованого Криму, побоюючись потрапити під санкції проти Росії. Про це повідомляє видання "Комерсант" з посиланням на свої джерела.

Як повідомляється, спочатку планувалося, що держоператор стане мажориитарным акціонером створеного державного ПАТ "Крименерго", проте зараз у профільному міністерстві Росії обговорюється альтернативний склад акціонерів. Зокрема, у нього можуть увійти такі компанії, як "Росмайно" і регіональні оператори.

Крім того, за інформацією джерел видання, зараз заморожено і входження "Россетей" в інший кримський актив – "Севастопольенерго" також з причини можливого застосування санкцій і заморожування рахунків з боку іноземних держав.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що енергетична інфраструктура окупованого Криму перейде під контроль спеціально створеної державної компанії "Крименерго".