ua en ru

Енергомережі окупованого Криму перейдуть під контроль нової держкомпанії РФ

Енергомережі окупованого Криму перейдуть під контроль нової держкомпанії РФ Фото: Росія прибирає до рук енергетику Криму (колаж РБК-Україна)

У державному бюджеті Росії на 2018 рік на енергетику Криму закладено 9 млрд рублів

Енергетична інфраструктура окупованого Криму перейде під контроль спеціально створеної державної компанії "Крименерго". Про це повідомляє РБК.

Як повідомляється, під відповідальність нового підприємства передадуть всі об'єкти, що експлуатуються на півострові, а також енергомережі, які будуть побудовані в рамках федеральної програми "Соціально-економічний розвиток Республіки Крим та міста Севастополя до 2020 року".

При цьому окупанти укладуть спеціальну акціонерне угоду з "кримськими республіканськими владою", яким закріпить особливий порядок управління цінними паперами нового акціонерного товариства (частка Криму в компанії складе 25% плюс одна акція).

З цією метою, повідомляє російське агентство, у федеральну цільову програму були внесені зміни, які передбачають реалізацію п'яти додаткових заходів, "спрямованих на усунення мережевих обмежень та забезпечення надійного і безперебійного електропостачання споживачів" в Криму. З бюджету на додаткові роботи виділять 8,9 млрд рублів.

Також, згідно з оприлюдненим проектом держбюджету РФ на 2018-2020 рік, Міненерго планує внести в капітал "Россетей" до 9 млрд рублів.

Нагадаємо, у серпні 2016 року ФСБ затримала за шахрайство одного з головних будівельників енергомосту в Крим.