ua en ru

Держобвинувачення просить суд застосувати до Власенка запобіжний захід у вигляді застави на 22,9 тис. грн

Державне обвинувачення просить суд застосувати до захисника екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко Сергія Власенка запобіжний захід у вигляді застави в сумі 22 тис. 940 грн. Таке рішення оголосила суддя Світлана Волкова, передає кореспондент РБК-Україна.

"Просить застосувати запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 22 тис. 940 грн до Власенка Сергія Володимировича", - заявила Волкова.

Також прокурор просить суд зобов'язати підозрюваного Власенко не відлучатися з міста, в якому він проживає, без дозволу прокурора, повідомляти прокурора про зміну місця проживання і місця роботи і здати на зберігання паспорт для поїздки за кордон.

У своїй заяві державне обвинувачення зазначає, що така міра необхідно застосувати у зв'язку з тим, що Власенко може чинити тиск на свідків, а також може сховатися від слідства.

Власенко в свою чергу, зазначив, що не вважає необхідним застосування до нього які-небудь запобіжного заходу.

Раніше в ході судового засідання, Власенко передав суду заяви від народних депутатів України Сергія Пашинського і Арсена Авакова, в яких депутати клопочуть про взяття Власенко на поруки. Однак прокурор зазначив, що більш м'яка запобіжний захід у вигляді взяття на поруки та особистого зобов'язання неможлива.

Зазначимо, що на засіданні присутні представники дипломатичних установ інших країн. Також в зал пустили журналістів, але не всіх.