ua en ru

Держзвинувачення наполягає на відводі суддів у справі про сутички 2 травня в Одесі

Держзвинувачення наполягає на відводі суддів у справі про сутички 2 травня в Одесі Фото: Генеральна прокуратура (УНІАН)

Прокуратура Одеської області підтримує державне обвинувачення по справі

Держзвинувачення наполягає на відводі суддів у справі про сутички 2 травня 2014 року в Одесі. Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Одеської області.

Як зазначається, за дорученням Генеральної прокуратури України прокуратура Одеської області підтримує державне обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом сутичок, що сталися в Одесі 2 травня 2014 року.

Повідомляється, що обвинувальний акт розглядається колегією суддів Іллічівського міського суду Одеської області.

"У вівторок, 29 серпня, прокурором заявлено відвід суддям у зв’язку з допущенням ними ряду грубих порушень під час судового розгляду, що у подальшому є безумовною підставою для скасування судом вищої інстанції будь-якого вироку у кримінальному провадженні", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що суд за відсутності учасників судового провадження задовольнив клопотання сторони захисту про відвід прокурора, що держзвинувачення розцінює як перевищення повноважень.

Також повідомляється, що судді порушили принцип змагальності сторін та свободи в поданні суду учасниками процесу доказів. Таким чином, у прокуратурі заявляють про упередженість суду.

"З метою недопущення звільнення обвинувачених у справі у зв’язку з закінченням строку тримання під вартою, який спливав 29 серпня, прокурором подано заяву про відвід судів після продовження запобіжного заходу", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що наприкінці червня 2017 року у Чорноморську був затриманий підозрюваний в одеських зіткненнях 2 травня 2014 року.