ua en ru

У Держміграції повідомили, скількох осіб позбавлено українського громадянства за 5 років

У Держміграції повідомили, скількох осіб позбавлено українського громадянства за 5 років Фото: 314 осіб позбавлено українського громадянства (dmsu.gov.ua)

Рішення про позбавлення громадянства приймає президент України

У період з 2012 по 2017 роки 314 осіб було позбавлено українського громадянства. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної міграційної служби України.

"У період з 2012 по 2017 років указами президента України оформлено втрату громадянства стосовно 314 осіб", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, припинення громадянства України у випадках, передбачених законом є конституційною нормою. Сред підстав до таких дій, зокрема, відноситься, добровільне набуття громадянином України громадянства іншої держави, або набуття особою громадянства України внаслідок обману, свідомого подання неправдивих відомостей або фальшивих документів.

Нагадаємо, раніше інформовані джерела РБК-Україна повідомляли, що екс-губернатор Одеської області Михайло Саакашвілі втратив право на українське громадянство.

За інформацією джерел, громадянство саме загублено через нібито недостовірні відомості, які Саакашвілі вказав в анкеті, яку подавав під час отримання українського громадянства.

"Він написав, що під судом і слідством не перебував, а надійшли інші дані", - зазначило джерело.